Smördegsstjärnor med brie och tranbär: en förrätt till julmenyn

by Eva

Planeringen av festmenyn utgör en stor del av julförberedelserna. Om du till exempel fortfarande letar efter en idé till förrätten är våra smördegsstjärnor fyllda med brie och tranbär helt rätt. Vi berättar receptet för dig.

Smördegsstjärnor med brie och tranbär

Ett julbord är inte komplett utan rätt aptitretare. Våra smördegsstjärnor med brie och tranbär ser riktigt fina ut. Du kan lägga upp dem på ett serveringsfat och gästerna kan servera sig själva som de vill. Den här läckra aptitretaren kommer garanterat att göra alla hungriga inför nästa rätt.

Det är enkelt att göra stjärnor av smördeg. Ingen vill ju tillbringa en massa tid i köket under julen. Du behöver färdig smördeg från kyldisken, tranbärssylt, brie, ett ägg, lite honung och rosmarin.

  • Skär ut stjärnor i två olika storlekar av smördegen.
  • Du behöver en lite större stjärna för att hålla fyllningen och en lite mindre för att lägga ovanpå.
  • Om du har en sådan kan du använda en matchande utskärare, eller så kan du skära ut en mall i kartong, lägga den på degen och skära ut stjärnorna längs kanterna med en kniv.
  • Placera en bit brie i mitten av den större stjärnan och en klick tranbärssylt ovanpå. Fukta sedan kanterna med lite vatten, lägg den mindre stjärnan ovanpå och tryck till kanterna ordentligt.
  • Vispa upp ägget och pensla ytan med det. Det gör att stjärnorna får en vacker glans när de gräddas.
  • Om du vill kan du också lägga en klick sylt i mitten av stjärnorna och garnera dem med lite rosmarin.
  • Sedan är det in i ugnen för att grädda.
  • Beroende på hur stora stjärnorna är behöver de ca 15 minuter i ugnen.
  • När de doftar gott och ytan är gyllenbrun kan du ta ut dem.

Lägg nu en klick honung på varje smördegsstjärna, om du vill, så är de klara att serveras. De smakar särskilt gott varma. Men du kan också servera dem kalla.

Related Posts

Leave a Comment