Jag gör cheesecaken till jul på en valnötsbotten. Den är krämig, utsökt och den första som försvinner från bordet

by Eva

Ett recept som förtjänar ett särskilt omnämnande är cheesecaken på valnötsbotten. Den är utsökt, krämig och smälter bokstavligen i munnen. Se hur du gör en julcheesecake på valnötsbotten.

Hur gör man en nötbotten för cheesecake?

Denna exceptionellt goda och krämiga julostkaka är den perfekta kakan till jul. Hemligheten med dess smak är den läckra botten, som är gjord av nötter. Dess beredning är inte bara enkel utan också snabb. Du kan använda valnötter, hasselnötter och pekannötter. Nötterna mals i en mixer eller kaffekvarn. De blandas sedan med socker och smält smör. När ingredienserna har blandats överförs de till kakformen och jämnas ut genom att pressa ner dem i botten med en sked. Valnötsbotten är klar och cheesecake-blandningen kan hällas över den.

Hur gör man en cheesecake på en valnötsbotten?

En utsökt julcheesecake på nötbotten är full av smak och arom. Receptet på denna läckra söta bakning är enkelt och ganska snabbt. Alla nödvändiga ingredienser finns lätt tillgängliga. Inför julen erbjuder butikerna dem till bra priser. En ytterligare fördel med det här receptet är att det inte finns några glutenhaltiga produkter i ingrediensförteckningen. Kakan är därför säker för personer som begränsar den eller kämpar med en intolerans.

Så hur bakar du en utsökt julcheesecake på en bas av aromatisk nötblandning? Det här är ett enkelt och snabbt recept på julkaka. När cheesecaken är färdiggräddad ska du inte ta ut den ur ugnen direkt. Låt kakformen stå i ugnen med ugnen avstängd och öppna dörren något. På så sätt svalnar cheesecaken helt och hållet.

  • 1. steg – förbered valnötsbotten och klä den runda kakformen med den
  • 2. steg – förbered gräddostblandningen
  • 3. steg – häll cheesecake-blandningen på hasselnötsbotten
  • 4. steg – baka cheesecaken i ugnen

Hur dekorerar man cheesecaken på en valnötsbotten?

En perfekt cheesecake på en valnötsbotten är den bästa kakan till jul. För att få det att se attraktivt ut bör du dekorera det dessutom. Karamell- eller chokladglasyr är perfekt. Strö över toppen med hackade nötter eller rostade mandlar. Du kan också pudra cheesecaken med florsocker eller riven mörk choklad.

INGREDIENSER

  • Valnötsbotten:
  • 2 dl malda nötter (valnötter, hasselnötter, pekannötter)
  • 1/2 kopp socker
  • 50 g smält smör

Cheesecake-massa:

  • 1 kg cheesecake från en hink
  • 1 glas socker
  • 2 ägg
  • 2 paket vaniljpudding
  • 1 nivå tesked bakpulver

STEG-FÖR-STEG FÖRBEREDELSE

  • Häll de malda nötterna i en skål. Häll i socker och tillsätt smält smör. Blanda ordentligt.
  • Bred ut nötblandningen på botten av kakformen. Gör ett jämnt lager genom att trycka på nötblandningen med en sked.
  • Häll osten från hinken i mixerskålen och vispa äggen. Häll i socker, puddingpulver och bakpulver. Blanda tills det är jämnt.
  • Häll färskostblandningen på valnötsbottnen. Släta ut toppen.
  • Ställ in kakformen i ugnen som är förvärmd till 170 grader C och grädda i 1 timme.
  • När gräddningstiden är slut, stäng av ugnen och öppna dörren något. Låt cheesecaken svalna helt i ugnen och ställ sedan in den i kylen.
  • Servera till jul och vid andra tillfällen.

Related Posts

Leave a Comment