Det finns mycket enkla sätt att tillämpa knep för att hålla spisen fettfri och i gott skick längre. Denna typ av metod kräver inte alltför många element och kan användas för alla delar som utgör apparaten. Det är därför rengöringsexperter rekommenderar att du gör det minst en gång i månaden.
Denna typ av kökstrick är perfekt, särskilt för brännare och grillar, en av de delar som kan ackumulera mest fett. På grund av detta är denna metod mycket effektiv för att ta bort det utan att riskera att repa eller skada materialet. Denna metod kan också göras med andra redskap som har mycket fett på sig.
Steg för steg för att rengöra köket
Det första man ska tänka på när man tvättar köket är att det bara behövs två produkter som, när de används på rätt sätt, är mycket effektiva för att ta bort allt fett. Den första av dessa är tvålpulver, som ska lösas upp i kallt vatten. För en blankare yta kan några droppar vinäger tillsättas.
När allt är väl samlat placerar du spisen eller köksredskapet som ska rengöras på spisen och låter det ligga i blöt en hel dag. Efter denna tid kan de sköljas och vid behov rengöras med en borste för att avlägsna fettrester, särskilt vid fogarna.
Efteråt kan man låta spisen torka i rumstemperatur på en trasa eller ta bort överflödigt vatten och lägga det på spisen. Om spisen har matrester på sig är det bäst att ta bort dem med mycket vatten och sedan tillämpa denna metod, så att den blir mer effektiv.
När de är rena kan du fortsätta med rengöringen av resten av köket och få ett fettfritt och snyggt utrymme på bara några steg.