Varken vinäger eller bakpulver, så här tar du bort bakterier från din kökssvamp på några sekunder

by Eva

Liksom andra föremål som används i köket kan diskmedelssvampen samla bakterier, bakterier och andra mikroorganismer. Även om detta kan anses vara en normal situation bör den inte användas i detta tillstånd.

Koncentrationen av bakterier, mögel och virus på kökssvampar beror på att de innehåller mat-, fett- och vattenrester under konstant användning. Även om man kan tro att några sköljningar kommer att eliminera dessa mikroorganismer, är detta inte rätt sätt att desinficera dem ordentligt.

Lär dig metoden för att desinficera svampar som bara kräver en mikrovågsugn. Den här köksapparaten kan döda bakterier på några sekunder. Endast två andra element behövs: vatten och en behållare.

Hur man desinficerar kökssvampar i mikrovågsugnen: följ dessa 4 steg

För att ta bort den dåliga lukten från en disksvamp och desinficera den i mikrovågsugnen tar det bara 2 minuter. Här är de 4 stegen att följa:

  1. Blötlägg svampen i en skål med vatten. Denna ska vara något större än dess storlek.
  2. Placera skålen med svampen och vattnet i mikrovågsugnen. Ställ in apparaten på maximal effekt och ställ in timern i 2 minuter. Påbörja desinficeringen.
  3. Låt behållaren med svampen stå i mikrovågsugnen i några minuter så att den svalnar innan du tar ut den.
  4. Töm ut överflödigt vatten och så är det klart! Svampen är nu redo att användas igen.

Denna desinfektionsmetod, som kan utföras på bara 120 sekunder, avlägsnar inte bara bakterier och bakterier från kökssvampen. Den eliminerar också obehagliga lukter. Det bör dock noteras att denna procedur inte ska utföras med torra svampar eller metallsvampar, eftersom det kan vara farligt och utgöra en brandrisk.

Related Posts

Leave a Comment